Om Mamilis

Kontakt oss
mamilis@sandefjordbredband.net

Gjesper og Kira, mor og sønn

Kennel Mamili's ble startet i 1992 i Sandefjord.

Min interesse for leonbergeren ble vekket da jeg leste Hundesport nr. 5/87. Leonbergeren ble presentert på godt og vondt, men jeg ble ikke skremt av streikende støvsugere og store hoppende hunder som passet på hjemme.

Jeg har bestandig vært hundejente, så mens mine venninner passet barn, passet jeg hunder. Min egen hund fikk jeg i 1974, det var en labradortispe som jeg kalte Nadja. Med henne kom interessen for lydighet og agility. Det ble mange kurs og konkurranser, og jeg var et meget aktivt medlem i Sandefjord Hundeklubb.

Så ble det noen år med små barn og Nadja begynte å bli gammel. Jeg ville ha ny hund og valget var ikke vanskelig, det måtte bli en leonberger:-)

Juli 1989 hentet vi Røvarbu's Lucky Avarell, og november 2.5 år senere hentet vi Røvarbu's Minni Mus. En stor takk til min oppdretter som lot meg være med da Minni ble født og 3 uker fremover. Det var veldig lærerikt og Ellen har vært en fantastisk støttespiller og læremester opp igjennom årene. Samme høst kjøpte vi Sørbygården's Demacy som skulle omplasseres.
Disse 2 tispene er idag stammødre til mine kull.

Navnet MAMILI kommer fra MAcy, MInni og LIbbe.

Dette er et lite oppdrett med vekt på sunne og mentalt stabile hunder. Målet er å beholde den gamle typen med god fysikk og rød flott farge og mørke masker. For å sikre den genetiske variasjonen velger jeg gjerne hannhunder med utenlandske linjer.

Jeg bruker mye tid på valpene for å få de best mulig rustet til å møte verden når de forlater Hvitsteinvn. 169, og velger også mine valpkjøpere med omhu. For å være en så god støttespiller som mulig har jeg gått Hundetrenerskolen hos Turid Rugås og Hundeeierskolen i regi av Fjellanger Kompetansesenter. I tillegg har jeg gått mange kurs rettet mot oppdrett, hundens språk, signaler og adferd. Jeg har jobbet 9 år hos veterinær som tok meg med på alt av konsultasjoner og operasjoner, og har lært meg en masse når det gjelder sykdom.


Kennel Mamili har for tiden 5 hjemmeboende hunder,  Mamili’s Awful Nice “Nikita”, Mamili’s Best Friends Forever “Elton”, Mamili’s  Deja Vu “Happy," Ann’s Lions Can’t Hurry Love “Love” som er importert fra Anne i Finland og Mamili's Eragon "Eragon" som er minstemann i flokken.

Jeg har flotte besøkshjem og fórhjem som jeg med glede deler mine hunder med. 

Fredrik som gjerne låner hund når han får det til, Kristin og Leo har fòrhundene Mamili’s Confetti “Confetti” og Mamili's Happy Go-Lucky boende hos seg, Grete og Ole er fòrvert for Mamili's I'm A Hero "Ayla" Sara bor i Hokksund med Beate.  Fòrtispene  Mamili’s Be Here To Love Me “Luna” og Mamili's It's A Wonderful World "Saga" bor hos Wenche. Mamili's Envy "Ezra" bor hos Mariann og hennes familie, Mamili's For Sama "Sama" bor med Susann og hennes familie, Fairy Clock's Fearless Waterfall "Mossa" bor med Carina og hennes familie. Mamili's Galina "Tequila" som bor hos Kine🙂

 

Vi fòrer alle våre hunder med Kingsmoor, og siden vi er så fornøyd anbefaler vi alle våre valpekjøpere å gjøre det samme

 

Foret har følgende særegne egenskaper:

 

- Korn og glutenfritt

- Inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer

- Høyt innhold av Omega –3 og Omega –6

- Foret gir derfor blankere pels, mindre røyting og mykere poter

- Gunstig for hundens hjerne

- Urtene er tilsatt UTEN oppvarming

- Svært gunstig for hunder med allergi og ømfintlig mage

 

Alle fòr typene inneholder kjøtt, kylling, fisk, grønnsaker og ca 20-25 ulike urter og planter. Det er ISO 22000 sertifisert og samtlige råvarer er sporbare.